Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Коли і яким продуктовим ринкам дозволять працювати під час карантину

31 березня 2020, 17:20
5151
0
Реклама

Влада може дозволити роботу окремих продуктових ринків під час карантину за умови виконання ними низки правил. Про це сказав на брифінгу заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко, повідомляє Укрінформ.

"Наразі ми відпрацьовуємо питання щодо продуктових ринків. Якщо ринки будуть дотримуватися даних норм та протиепідемічних заходів, частина з них зможе працювати, а частина все ж таки буде закрита. Оскільки велике скупчення одночасно біля продуктового лотка та тому подібне може призводити до інфікування саме людей, які перебувають на цьому ринку", - зазначив Ляшко. За його словами, водночас влада розуміє важливу роль питання забезпечення населення харчовими продуктами, харчової безпеки.

Він також повідомив, що за приховування виявлення випадків коронавірусної хвороби у медичних закладів відкликатимуть ліцензії, оскільки це питання національної безпеки.

Озвучене В. Ляшком вилилося у постанову Головного державного санітарного лікаря від 30.03.2020 р. № 5. Згідно з нею функціонування ринків можливе тільки за таких умов:

1) йдеться про зареєстрованого оператора ринку харчових продуктів;

2) на ринку - не більше одного відвідувача на 20 кв.м торгівельної площі;

3) наявна можливість забезпечення відстані в чергах між покупцями не менше 1,5 м;

4) покупці та персонал ринку забезпечені засобами індивідуального захисту;

5) можливі протиепідемічні заходи;

6) на ринках вихідного дня відстань між місцями торгівлі - щонайменше 3 м.

Зверніть увагу, що за несанкціоновану торгівлю на ринках під час карантину діє величезний штраф. Передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність.

І в поточній діяльності, і в критичних ситуаціях більше інформації щодо ефективної практики бухгалтерського та податкового обліку можна почерпнути в професійному рішенні для бухгалтера - одному інструмент із безліччю можливостей для бухгалтера та аудитора. Спробуйте прямо зараз і отримуйте рішення на свої питання.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини