Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підприємці повинні дотримуватись трудових норм про переведення працівників

3 квітня 2020, 10:10
1928
0
Реклама

Трудове законодавство допускає переведення працівника на роботу на інше підприємство, в установу, організацію або в іншу місцевість, хоча б разом з підприємством, установою, організацією, тільки за згодою працівника (ч. 2 ст. 32 КЗпП). Винятки передбачені у ст. 33 КЗпП та в інших нормах, якщо такі передбачені законодавством.

Логічно постає питання: чи поширюється ця вимога на ФОП, в якого є наймані працівники? Адже про ФОП у цій нормі не згадується, а перелічені підприємство, установа, організація.

Мінсоцполітики у листі від 11.01.2019 р. № 10/0/22-19/133 відмічає: оскільки ФОП у розумінні норм КЗпП виступає роботодавцем, тоді виходить поширюється і на нього дія норм ст. 32 КЗпП.

Робіть детальний аналіз судової практики щодо необхідних питань і швидко реагуйте на типові юридичні ситуації навіть у період карантину за допомогою комплексного антикризового пакету від ЛІГА:ЗАКОН. Оперативне, точність надійність у прийнятті важливих рішень. Замовити.

Підприємці також повинні знати кого звільнили від сплати ЄСВ за березень та квітень 2020 року та як оформити переведення працівників на дистанційну роботу на час карантину.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини