Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мін’юст змінив правила проведення держреєстрації бізнесу

3 квітня 2020, 10:25
1521
0
Реклама

Міністерство юстиції наказом від 01.04.2020 р. № 1307/5 внесло зміни до Порядку державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи.

Зокрема, у новій редакції виклали розділ IV відповідного Порядку, який регулює особливості проведення державної реєстрації за заявами в електронній формі.

Так, надалі заява в електронній формі подається за умови підписання її заявником з використанням засобів електронної ідентифікації з високим рівнем довіри та у випадках, передбачених законом, за умови оплати послуг за державну реєстрацію в повному обсязі.

Заява в електронній формі подається заявником з долученням до неї оригіналів документів для державної реєстрації в електронній формі, передбачених законом.

У випадку, якщо відповідно до закону для державної реєстрації передбачено подання нотаріально посвідченого документа (копії) та/або документа, виданого в іноземній державі, то до заяви долучаються електронні копії таких документів, виготовлені шляхом сканування з накладенням кваліфікованого електронного підпису заявника.

Плата за надання адміністративних послуг здійснюється заявником через Інтернет з використанням платіжних систем та/або програмних засобів Єдиного державного вебпорталу електронних послуг. Документ про сплату адміністративного збору не подається, якщо така сплата зафіксована за допомогою програмних засобів зазначеного вебпорталу.

Читайте також:

- "День простояти і ніч протриматися - Мін'юст обіцяє реагувати на рейдерство протягом доби";

- "Мін'юст вказав, скільки аліментів має платити ФОП";

- "Нотаріуси продовжують працювати і під час карантину".

В період нестабільної економічної ситуації оперативне прийняття рішень може стати виграшним козирем для виходу на новий рівень або ж призвести до невтішного фіналу. Маючи 28-річний досвід у розробці інформаційно-аналітичних ІТ-продуктів для бізнесу та держсектору, в ЛІГА:ЗАКОН створили АНТИКРИЗОВИЙ ПАКЕТ. Відтепер ви зможете з вашою командою залишатися продуктивними та спільно працювати з інформаційно-правовим полем для уникнення зовнішніх ризиків, володіти актуальними даними про ваших партнерів, клієнтів та конкурентів. Замовляйте дзвінок і отримуйте АНТИКРИЗОВИЙ ПАКЕТ за вигідною ціною вже зараз.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини