Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін фактично заборонив ходити на роботу у віці 60+

8 квітня 2020, 10:30
15993
2
Реклама

Урядовці вказали, що залишатись вдома мають усі особи, які досягли 60-річного віку, крім тих, які здійснюють заходи, пов'язані з недопущенням поширення COVID-19, та забезпечують діяльність об'єктів критичної інфраструктури.

Що робити роботодавцю в такому випадку?

Урядовці вказали, якщо ваш роботодавець не відноситься до цих двох виключень, він зобов'язаний перевести вас на режим віддаленої роботи у визначеному вами місці самоізоляції або надати відпустку на період карантину.

Про те, як оформити "карантинну" відпустку, читайте в матеріалі "Неоплачувана відпустка на час карантину від А до Я".

А з порядком оформлення переведення працівників на дистанційну роботу на час карантину можна ознайомитися в нашому аналітичному матеріалі.

Якщо ви все ж маєте ходити на роботу, то дотримуйтесь рекомендацій по масочному режиму, соціальній дистанції в 1,5 метра, наявності посвідчення особи та посвідку з місця роботи.

Що таке об'єкти критичної інфраструктури?

До об'єктів критичної інфраструктури можуть бути віднесені підприємства, установи та організації незалежно від форми власності, які:

1) провадять діяльність та надають послуги в галузях енергетики, хімічної промисловості, транспорту, інформаційно-комунікаційних технологій, електронних комунікацій, у банківському та фінансовому секторах;

2) надають послуги у сферах життєзабезпечення населення, зокрема, у сферах централізованого водопостачання, водовідведення, постачання електричної енергії і газу, виробництва продуктів харчування, сільського господарства, охорони здоров'я;

3) є комунальними, аварійними та рятувальними службами, службами екстреної допомоги населенню;

4) включені до переліку підприємств, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави;

5) є об'єктами потенційно небезпечних технологій і виробництв.

Тобто це всі ті структури державної, комунальної чи приватної форми власності, бездіяльність яких призведе до суттєвих втрат для життєдіяльності країни.

Читайте також:

- "Що дозволено та заборонено бізнесу під час карантину - в одній інфографіці";

- "За що штрафують українців під час карантину";

- "Проект № 3275 переписав умови праці під час карантину для роботодавців та працівників".

Злагоджена робота бухгалтерії і ефективна взаємодія з іншими підрозділами компанії - запорука виживання в умовах кризи. ЛІГА:ЗАКОН створила екосистему для командного управління ризиками: LIGA360. Об'єднайте усю команду в єдиному робочому просторі з необхідним функціоналом для спеціалістів будь-якого профілю. Безкоштовний доступ для клієнтів ЛІГА:ЗАКОН. Дізнавайтеся більше про можливості.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини