Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Час задуматися про атестацію робочих місць водіїв сільгосптехніки – Держпраці

8 квітня 2020, 11:30
1121
0
Реклама

Фахівці Управління Держпраці у Полтавській області повідомили про атестацію за умовами праці робочих місць трактористів-машиністів сільськогосподарського виробництва.

У період сезонних польових робіт є актуальним питання атестації за умовами праці робочих місць трактористів-машиністів сільськогосподарського виробництва, основна мета якої полягає у регулюванні відносин між роботодавцем і працівниками у галузі реалізації прав на здорові й безпечні умови праці, пільги і компенсації залежно від умов праці.

На працівників за професією тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва можуть впливати такі фактори виробничого середовища і трудового процесу як хімічні речовини, шум, вібрація, мікроклімат, важкість та напруженість праці. Для фактичного з'ясування стану умов праці роботодавцем проводяться лабораторні дослідження на робочих місцях працівників. За їх результатами та на підставі Гігієнічної класифікації праці, встановлюються умови праці - допустимі, чи шкідливі.

Результати атестації використовуються для розроблення заходів щодо покращення умов праці і оздоровлення працівників (п.6 Порядку № 442). Якщо забезпечити допустимі умови праці на робочих місцях немає можливості, законодавством передбачено надання певних пільг і компенсацій за роботу із шкідливими і важкими умовами праці (Закон про охорону праці, КЗпП тощо).

Читайте також:

- "Трактори і комбайни зможуть вільно пересуватися вулицями міст";

- "Уряд затвердив критерії для перевірок дорожньо-будівельної та сільськогосподарської техніки";

- "Трактор оре сусідні поля - чи попереджати про це податківців";

- "При атестації виявили помилку в назві професії: як виправити?";

- "Пільгова пенсія може бути призначена і без атестації робочих місць - Верховний Суд";

- "Чи може роботодавець звільнити працівника через відсутність спеціальної освіти";

- "Яких посад і професій стосуються нові позиції у "шкідливих" списках";

- "Атестація умов праці на робочому місці - рішення за комісією";

- "Як правильно оформити результати атестації умов праці - Держпраці".

Злагоджена робота бухгалтерії і ефективна взаємодія з іншими підрозділами компанії - запорука виживання в умовах кризи. ЛІГА:ЗАКОН створила екосистему для командного управління ризиками: LIGA360. Об'єднайте усю команду в єдиному робочому просторі з необхідним функціоналом для спеціалістів будь-якого профілю. Безкоштовний доступ для клієнтів ЛІГА:ЗАКОН. Дізнавайтеся більше про можливості.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини