Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Орендну плату отримали через Приват24, Монобанк або LiqPay: чи потрібен РРО

15 квітня 2020, 11:10
1173
0
Реклама

ДПС роз'яснила, чи необхідно товариству застосовувати РРО у разі отримання плати за надані орендні послуги через платіжні системи Приват24, Монобанк тощо.

У разі отримання орендної плати від орендарів виключно у безготівковій формі (шляхом переказу коштів із розрахункового рахунку на розрахунковий рахунок через установу банку або шляхом безпосереднього внесення коштів через касу банку) застосовувати РРО не обов'язково.

Та й у разі отримання орендної плати від орендарів через платіжні системи Приват24, Монобанк, LiqPay, Portmone та інші, тобто із застосуванням інтернет-еквайрингу, РРО не потрібно застосовувати. Щоправда, за умови, що орендодавцем надано (надіслано) орендарю рахунок в електронному вигляді за допомогою мережі Інтернет та за умови відсутності фізичного контакту орендодавця та орендаря.

У разі отримання в позаробочий час сум коштів за надані орендні послуги та обов'язку застосування РРО у визначених законодавством випадках, такі операції реєструються через РРО за підсумками робочого дня, протягом якого отримано дохід. Причому датою отримання доходу вважається дата зарахування коштів на розрахунковий рахунок товариства або отримання готівки в касу.

Джерело: ІПК ДПСУ від 16.03.2020 р. № 1087/6/99-00-05-04-01-06/ІПК

Незабаром РРО зобов'язанні будуть застосовувати всі ФОПи - єдинники 2-4 груп. Більше про це читайте в статтях "Програмні реєстратори розрахункових операцій, нові штрафи й інші зміни до Закону про РРО", "Кожному ФОПу по РРО та привабливий кешбек" та новинні "Відстрочили запровадження РРО-новацій через поширення корона вірусу" сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини