Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент підписав Закон про єдиний рахунок для податків та ЄСВ

16 квітня 2020, 12:10
4574
0
Реклама

16 квітня 2020 р. Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" (проект № 1049) під № 559-IX від 13.04.2020 р. підписано Президентом.

Нагадаємо, він передбачає, що єдиний рахунок для сплати податків, зборів та ЄСВ запрацює із 2021 року. Платник податків в електронній формі через електронний кабінет повідомлятиме про своє бажання використовувати єдиний рахунок або ж може відмовитись від нього. Змінити своє рішення можна буде раз на квартал. Проте цей рахунок не можна буде використати для сплати ПДВ та акцизного податку з пального та спирту.

До речі, cпеціалісти Мінфіну уже розробили проект урядової постанови про зарахування коштів на єдиний рахунок.

І в поточній діяльності, і в критичних ситуаціях більше інформації щодо ефективної практики бухгалтерського та податкового обліку можна почерпнути в професійному рішенні для бухгалтера - одному інструменту із безліччю можливостей для бухгалтера та аудитора. Спробуйте прямо зараз і отримуйте рішення на свої питання.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини