Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Узаконили карантинні лікарняні та доплати медикам

21 квітня 2020, 11:45
2338
1
Реклама

18 квітня 2020 року набрав чинності Закон України "Про внесення змін до Закону України "Про захист населення від інфекційних хвороб" щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)" № 555-ІХ від 13.04.2020 р.

Він, зокрема, встановив поняття самоізоляції, обсервації, спеціалізованих лікарень, необхідних для протидії поширенню інфекційних хвороб.

Також названі тимчасові заходи з оперативного створення тимчасових спеціалізованих лікарень та залучення медичних працівників до надання допомоги хворим на коронавірусну хворобу (COVID-19). В Законі № 555-ІХ прописані особливості оформлення трудових відносин з такими медпрацівниками та оплати їх праці.

Законом № 555-ІХ передбачено видачу та оплату лікарняних на період перебування осіб в самоізоляції, обсервації, в тимчасових закладах охорони здоров'я (спеціалізованих шпиталях).

Також тимчасово дозволено обробку персональних даних про особу, яка захворіла на COVID-19, без її згоди.

Детальніше про ці та інші зміни та нововведення , які передбачає Закон № 555-ІХ, читайте у повідомленні "У законодавстві закріпили правила щодо самоізоляції під час карантину".

Візьміть під контроль усі ризики, з якими зіштовхується ваша компанія. Спробуйте LIGA360 - екосистему хмарних продуктів ЛІГА:ЗАКОН для ефективної роботи бізнесу в умовах кризи. Спробувати.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини