Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Кабміні назвали заплановану максимальну межу премій держслужбовців

23 квітня 2020, 15:01
5353
0
Реклама

Міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов заявляє, що концепт реформування системи оплати праці державних службовців передбачає, що оклад становитиме 70-80% заробітної плати, а варіативна частина - 20-30%. Про це інформує Укрінформ.

"Ми хочемо, щоб близько 70%, максимум 80% коштів, які держслужбовець де-факто отримував на руки, це було тіло його посадового окладу, а варіативна частина в межах 20-30%, щоб вона покривалася різними KPI", - сказав Немчінов. За його словами, в Національному агентстві державної служби розроблено концепт, який передбачає перший пілот в поточному році (секретаріат Кабміну), три пілотних міністерства і, можливо, НАДС з наступного року, а далі поступовий перехід до 2024 року до повного реформування системи оплати праці.

О. Немчінов підкреслив, що в даному контексті питання преміювання в невеликій частині доходу держслужбовця, а не 400% до окладу, є наскрізним. "Тому що зараз премія - це не преміювання у класичному розумінні, це фактично як даність до маленького посадового окладу", - констатував міністр.

Читайте також:

- "Держслужбовцям, нардепам та суддям планують урізати зарплати на час карантину";

- "Встановили умови для переведення держслужбовців на дистанційну роботу - НАДС";

- "Уряд обмежив місячні зарплати керівників держпідприємств до 1,25 млн грн";

- "Уряд затвердить типову форму контракту на держслужбі";

- "Держслужбовцям ліквідованого держоргану вихідну допомогу не виплачують".

Під час кризових ситуацій, таких як карантин, кожне сказане слово керівника будь-якого рівня - на вагу золота. Варто бодай трішки оступитися - і позитивного реноме вже не відновити. Для того, щоб уникнути впливу інформаційного шуму і вчасно приймати рішення щодо контролю вашої репутації, використовуйте систему медіамоніторингу Semantrum. Автоматичний моніторинг всіх онлайн та традиційних ЗМІ, інтернет-простору та соцмереж. Замовте тестовий доступ до системи Semantrum.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини