Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін роздасть підприємцям-єдинникам 1,66 млрд грн як допомогу на дітей

29 квітня 2020, 16:45
1460
0
Реклама

Кабмін виділив Міністерству соціальної політики 1655117,73 тис. грн. із фонду боротьби з коронавірусом для надання допомоги на дітей фізособам-підприємцям, які обрали спрощену систему оподаткування та належать до першої і другої групи платників єдиного податку. Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко в своєму Telegram-каналі.

Також КМУ затвердив Порядок використання відповідних коштів. Виплату підприємцям будуть здійснювати структурні підрозділи з питань соціального захисту районних, районних у м. Києві держадміністрацій, виконавчі органи міських, районних у містах рад, центри з нарахування та здійснення соціальних виплат. Перерахування відбуватиметься на рахунки, відкриті в установі уповноважного банку.

Ми вже інформували про відповідну ініціативу Кабміну. Нею запроваджено виплату допомоги на дітей фізособам-підприємцям, які належать до І і ІІ груп платників єдиного податку та сплачували ЄСВ, на період карантину та на один місяць після дати його відміни. Передбачається що таку допомогу надаватимуть на кожну дитину до 10 річного віку у розмірі прожиткового мінімуму (для дітей віком до 6-ти років - 1779 грн; для дітей віком від 6-ти до 10-ти років - 2218 грн). Але "карантинну" допомогу на дітей отримають лише підприємці-єдинники без минулорічного боргу з ЄСВ.

До речі, для підприємців є відмінний помічник, який самостійно розраховує та сплачує податки, - бот-бухгалтер ReporTaх.

Читайте також:

- "Мати і дитина захворіли під час карантину - кому дадуть листок непрацездатності";

- "Підприємців І та ІІ груп можуть звільнити від єдиного податку на час карантину";

- "ДПС оприлюднила зразки заяв на звільнення від єдиного податку через відпустку та лікарняний".

Стежите за усіма новинами на тему "Пільги та обмеження для бізнесу під час карантину"? Отримайте доступ до LIGA360 і відстежуйте інформацію за тематикою, обирайте ЗМІ, яким довіряєте та сформуйте свою індивідуальну стрічку новин. Отримайте вільний доступ до LIGA360, якщо користуєтеся принаймні одним з продуктів ЛІГА:ЗАКОН.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини