Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Карантин триватиме і після 22 травня, а метро запустимо під кінець епідемії — Прем’єр

6 травня 2020, 09:25
5512
0
Реклама

Про етапи виходу з карантину, створення нових робочих місць та підтримку бізнесу в умовах економічної кризи в ефірі Українського радіо розповів Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. Наведемо ключові тези з його розповіді.

По-перше, за розрахунками науковців пік захворювань на коронавірус завершиться в районі 8-9 травня, якщо не буде порушень карантинного режиму. Тобто це фактично початок завершення епідемії для України в медичних термінах. І це означає, що з 11 числа ми можемо піти на перший етап послаблення карантинних обмежень. Проте ми не відмовляємося від карантину. Кабмін поки що на першому етапі продовжив карантин до 22 травня, але скоріш за все, спираючись на дані ВООЗ, карантин буде продовжено і надалі з наступними етапами послаблення.

По-друге, ухвалено дозвіл з 11 травня почати виходити в парки, сквери, зони відпочинку, відкрити частину об'єктів індустрії краси: салони краси, педікюрні, манікюрні салони, дозволити тренування в командних видах спорту для професійних команд. Відкрити магазини непродуктових товарів. Тобто фактично відкриються всі магазини, крім тих зон ТРЦ, які викликають масові скупчення, тобто це зони розваг, дитячі зони, кінотеатри, фудкорти в ТРЦ. Всі інші магазини можуть працювати.

По-третє, уряд поки що не бачить можливості відкрити міжміський транспорт. Міський транспорт працюватиме й надалі в тих режимах, в яких працював. Мери прийматимуть рішення про збільшення кількості транспорту, про зміну його графіку роботи.

По-четверте, відкриття метрополітену передбачається в два етапи. На третьому етапі послаблення карантинних заходів метро запрацює для окремих категорій громадян і буде їздити з певними обмеженнями. На четвертому етапі, це практично вже етап завершення епідемії в Україні, метрополітен працюватиме в звичному режимі. П'ятий етап - це фактичне завершення карантину. Отже, метро - це передостанній етап завершення карантинних заходів.

По-п'яте, у контексті виконання передвиборчої програми партії "Слуга народу" щодо повернення усіх заробітчан з Європи та світу в Україну йдеться про потребу у створенні не менше, ніж 500 тис. робочих місць. Звісно, за словами глави уряду, це не будуть космічні зарплати високо кваліфікованих працівників, але це будуть зарплати, які дадуть змогу українським сім'ям забезпечити себе на цей час економічної кризи.

Читайте також:

- "Прем'єр-міністр пообіцяв розібратися з торгівлею будмаркетів під час карантину";

- "На продовольчих ринках проводитимуть щодня позапланові перевірки";

- "Уряд дозволить працювати ринкам - коли і з якими застереженнями".

Для того, щоб уникнути впливу інформаційного шуму і вчасно приймати рішення щодо контролю вашої репутації, використовуйте систему медіамоніторингу Semantrum. Автоматичний моніторинг всіх онлайн та традиційних ЗМІ, інтернет-простору та соцмереж. Замовте тестовий доступ до системи Semantrum.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини