Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держпідприємства віддадуть державі 80% прибутку

7 травня 2020, 12:20
1104
0
Реклама

За результатами фінансово-господарської діяльності, починаючи з 1 січня 2020 року, державні підприємства відраховуватимуть до державного бюджету 80% чистого прибутку, замість 90% як було раніше. Відповідне рішення 6 травня було прийнято на засіданні Кабінету Міністрів України. Про це повідомляє сайт Мінфіну.

В той же час для ДП НАЕК "Енергоатом", ДП "Міжнародний аеропорт "Львів" та ДП "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" відрахування частини чистого прибутку встановлено на рівні 30%.

Раніше Мінекономіки пропонувало затвердити базовий норматив відрахування частки прибутку держпідприємствами у 2019 році у розмірі 50%. Кабмін і справді Постановою № 328 встановив базовий норматив відрахування частки прибутку за результатами діяльності у 2019 році на рівні 50% (для АТ КБ "ПриватБанк" - 75%, ПрАТ "Укргідроенерго" та ПрАТ "Національна енергетична компанія "Укренерго" - 30%, АТ "Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" - 95%). Нагадаємо, що за 2018 році держпідприємства сплатили до бюджету 90% чистого прибутку, причому цей показник встановили заднім числом.

Читайте також:

- "Як працюватиме єдиний рахунок для податків та ЄСВ - Кабмін уточнив порядок";

- "Держпраці оголосила, як роботодавцям запобігати коронавірусу на робочих місцях";

- "Добір держслужбовців під час карантину по-новому: порядок і специфіка".

Візьміть під контроль усі ризики, з якими зіштовхується ваша компанія. Спробуйте LIGA360 - екосистему хмарних продуктів ЛІГА:ЗАКОН для ефективної роботи бізнесу в умовах кризи. Спробувати.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини