Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

"Прописка" по-новому — Міграційна служба змінила правила реєстрації місця проживання

8 травня 2020, 12:15
18165
0
Реклама

Наказом Державної міграційної служби України від 10.02.2020 р. № 34 затвердили типову інформаційну картку адміністративної послуги щодо здійснення реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання/перебування. Відповідно втратив чинність наказ служби 2016 року, яким був затверджений попередній варіант такої інформаційної картки.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 8 Закону України "Про адміністративні послуги" інформаційна картка адміністративної послуги містить вичерпний опис певної адміністративної послуги, яку влада надає бізнесу чи громадянам. Така картка слугує орієнтиром при наданні відповідної послуги як органами державної влади, так і органами місцевого самоврядування чи іншими субєктами, наділеними владними повноваженнями.

Наказ № 34 передбачає надання адмінпослуги, кінцевим результатом якої є внесення відомостей про реєстрацію / зняття з реєстрації місця проживання до паспорта громадянина України, тимчасового посвідчення громадянина України, посвідки на постійне проживання, посвідки на тимчасове проживання, посвідчення біженця, посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту, посвідчення особи, якій надано тимчасовий захист.

Ця послуга - платна. За реєстрацію, зняття з реєстрації місця проживання сплачується адміністративний збір у разі звернення особи протягом встановленого Законом № 1382 строку - у розмірі 13,60 грн, з порушенням такого строку - у розмірі 40,80 грн. У разі реєстрації місця проживання одночасно із зняттям з попереднього місця проживання адміністративний збір стягується лише за одну адміністративну послугу та зараховується до місцевого бюджету за новим місцем проживання.

Важливо, що інформаційна картка містить вичерпний перелік документів, необхідних для отримання адміністративної послуги щодо здійснення реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання/перебування.

Читайте також:

- "Паспорт, народження, авто - які послуги можна усе ще отримати від влади під час карантину";

- "Електронний підпис на ID-картці кожні 2 роки треба поновлювати";

- "Протоколи про адмінправопорушення можуть почати складати за відсутності порушника";

- "Де реєструватися фізособам-підприємцям з проживанням на окупованих територіях".

Візьміть під контроль усі ризики, з якими зіштовхується ваша компанія. Спробуйте LIGA360 - екосистему хмарних продуктів ЛІГА:ЗАКОН для ефективної роботи бізнесу в умовах кризи. Спробувати.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини