Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як застосовувати МСФЗ 9 і МСФЗ 7 в умовах карантину

14 травня 2020, 10:05
809
0
Реклама

Національний банк листом від 05.05.2020 р. № Р/60-0005/21959 дав пояснення щодо відображення фінансових інструментів в бухгалтерському обліку та фінансовій звітності в умовах невизначеності, що виникла внаслідок коронавірусу.

Як відомо, нещодавно Рада МСБО оприлюднила роз'яснення "МСФЗ 9 та covid-19" щодо обліку очікуваних кредитних збитків із застосуванням МСФЗ 9 "Фінансові інструменти" з огляду на поточну невизначеність, що виникає внаслідок пандемії "covid-19". Нацбанк підкреслює, що вжиття заходів для підтримки бізнесу, застосування кредитних канікул та інших заходів не позбавляє суб'єктів господарювання від дотримання вимог МСФЗ 9.

Щодо застосування МСФЗ 7 "Фінансові інструменти: розкриття інформації" НБУ вказує на обов'язок банків розкривати у фінансовій звітності інформацію про характер і ступінь ризиків, пов'язаних із фінансовими інструментами. Відповідно, необхідно буде розкрити інформацію про вплив covid-19 на ризики, пов'язані з фінансовими інструментами, а також на те, як банк управляє цими ризиками.

Говорячи про застосування МСБО 34 "Проміжна фінансова звітність" Нацбанк вказав, що у проміжній фінансовій звітності банки мають розкрити інформацію про вплив заходів, пов'язаних з коронавірусною хворобою covid-19, на фінансовий стан та фінансові результати, а також розкрити суттєві зміни облікової політики.

Про облік поступок з оренди у зв'язку з пандемією COVID-19 під час застосування МСФЗ 16 "Оренда" розповість матеріал видання Вісник МСФЗ. Для отримання доступу до цього та інших матеріалів видання Вісник МСФЗ скористатися тестовим доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Читайте також:

- "Як визначати категорію підприємства для цілей складання фінзвітності-2020";

- "Чи амортизувати в податковому обліку безоплатно отримані основні засоби";

- "Резерв знецінення запасів: що в податковому обліку";

- "Коригуємо необоротні активи під час переходу на МСФЗ: що з ПДВ".

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини