Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Без якого наказу відмовлять у допомозі по частковому безробіттю

14 травня 2020, 11:55
2603
0
Реклама

Із 28 квітня 2020 року діє порядок, за яким роботодавці можуть звертатися за допомогою по частковому безробіттю - постанова КМУ від 22.04.2020 р. № 306.

Допомогу по частковому безробіттю виплатять застрахованим особам, з якими роботодавцем оформлено трудові відносини (крім осіб, які отримують пенсію), у разі втрати ними частини зарплати внаслідок вимушеного скорочення передбаченої законодавством тривалості робочого часу у зв'язку із зупиненням (скороченням) діяльності.

Держпраці спільно із Державним центром зайнятості пояснюють, що чинним законодавством про працю не визначена процедура зупинення (скорочення) діяльності через проведення заходів щодо запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби (СОVID-19), передбачених карантином. Тому до цієї процедури не може застосовуватися порядок запровадження зміни істотних умов праці, передбачений ст. 32 КЗпП.

Зупинення (скорочення) діяльності суб'єктів господарювання, передбачене "карантинною" постановою № 211 не уважають простоєм, визначеним ст.34 КЗпП.

Тому зупинення (скорочення) діяльності оформлюють наказом роботодавця за наявності умов, передбачених "карантинною" постановою № 211.

Стежите за усіма новинами по темі "Карантинні обмеження"? Отримайте доступ до LIGA360 і відстежуйте інформацію за тематикою, обирайте ЗМІ, яким довіряєте та сформуйте свою індивідуальну стрічку новин. Отримайте вільний доступ до LIGA360, якщо користуєтеся принаймні одним з продуктів ЛІГА:ЗАКОН.

Також Держслужба зайнятості дала інструкцію з оформлення роботодавцем допомоги по частковому безробіттю. І до того ж Рада нарешті виправила фіскальну позицію податківців та допомогу по частковому безробіттю звільняють від оподаткування ПДФО та військовим збором, починаючи із 2 квітня 2020 року на період карантину.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини