Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податківці визначилися, чи буде ЄСВ на допомогу по частковому безробіттю

15 травня 2020, 09:10
6290
0
Реклама

В Головному управління ДПС у Київській області роз'яснили, чи є складовою фонду оплати праці виплата працівникам допомоги по частковому безробіттю на період карантину, та чи підпадає вона під приціл ЄСВ.

Вони нагадали, що виплачує працівникам таку допомогу роботодавець з першого дня скорочення тривалості їх робочого часу у межах строку зупинення (скорочення) діяльності, але не більше 30 календарних днів після завершення карантину, за рахунок коштів Фонду соціального страхування на випадок безробіття.

Сама ж допомога по частковому безробіттю відноситься до інших виплат, що не належать до фонду оплати праці (п.3.2 розд.ІІІ Інструкції №5). Отже, вона не є базою нарахування ЄСВ.

Нагадаємо: базою нарахування ЄСВ є сума нарахованої кожній застрахованій особі заробітної плати за видами виплат, які включають основну та додаткову заробітну плату, інші заохочувальні та компенсаційні виплати.

Отже, на суму допомоги по частковому безробіттю, яку отримують роботодавці з Фонду соціального страхування на випадок безробіття і виплачують працівникам, не потрібно нараховувати ЄСВ.

Зважайте, звітувати за зарплатними та іншими податками легко з сервісом REPORT! Придбайте сервіс онлайн-звітності до держорганів REPORT для юридичних осіб зі знижкою 20%.

Читайте також:

- "Держслужба зайнятості дала інструкцію з оформлення роботодавцем допомоги по частковому безробіттю";

- "Без якого наказу відмовлять у допомозі по частковому безробіттю";

- "Хоч якесь полегшення - Рада проголосувала за скасування ЄСВ, але лише для окремих платників";

- "Через карантин змінилися строки звернення до суду за захистом порушених прав працівників".

Стежите за усіма новинами на тему "Зарплата та кадри"? Отримайте доступ до LIGA360 і відстежуйте інформацію за тематикою, обирайте ЗМІ, яким довіряєте та сформуйте свою індивідуальну стрічку новин.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини