Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацкомісія вказала, чия фінзвітність неможлива без таксономії

15 травня 2020, 16:20
587
0
Реклама

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку роз'яснила, що підприємства, які відповідно до Закону про бухоблік зобов'язані складати фінансову звітність за МСФЗ, з урахуванням МСФЗ для малих та середніх підприємств, складають її на основі таксономії фінансової звітності за МСФЗ.

Водночас відповідно до ч. 3 ст. 121 Закону про бухоблік підприємства можуть самостійно обирати застосування МСФЗ для складання фінансової звітності та консолідованої фінансової звітності. Такі підприємства можуть й самостійно визначати необхідність складання та подання зазначеної фінансової звітності на основі таксономії фінансової звітності за МСФЗ.

До того ж Мінфін на своєму веб-сайті оприлюднив єдину українську таксономію фінансової звітності UA XBRL МСФЗ 2019, яка має бути застосована всіма суб'єктами господарювання, які складають фінансову звітність за МСФЗ.

Джерело: лист Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 12.03.2020 р. № 28/02/4573


Про облік поступок з оренди у зв'язку з пандемією COVID-19 під час застосування МСФЗ 16 "Оренда" розповість матеріал видання Вісник МСФЗ. Для отримання доступу до цього та інших матеріалів видання Вісник МСФЗ скористатися тестовим доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини