Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацкомфінпослуг дозволила друкувати автоцивілку на домашньому принтері

19 травня 2020, 09:36
5004
0
Реклама

Нацкомфінпослуг прийнято розпорядження від 30.04.2020 р. № 841 "Про затвердження зразка візуальної форми та технічного опису візуальної форми поліса обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів, що підтверджує укладання електронного договору міжнародного страхування". Воно дозволить в разі укладення договору міжнародного автострахування "Зелена карта" в електронній формі, скажімо через Інтернет, роздруковувати відповідний поліс самостійно.

Річ у тім, що Генеральна Асамблея Ради Бюро міжнародної системи автомобільного страхування "Зелена картка" в червні 2019 року постановила, що з 01.07.2020 року, одночасно із міжнародними страховими сертифікатами "Зелена картка", виготовленими на паперових бланках зеленого кольору, дозволятиметься використання міжнародних страхових сертифікатів, укладених за допомогою засобів телекомунікаційного зв'язку та роздрукованих на паперових носіях.

Зараз в Україні діє Розпорядження № 529, яким затверджено зразок паперової "Зеленої карти". Надалі ж Розпорядження № 841 затверджує зразки таких документів з обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів:

- Зразок візуальної форми поліса обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів, що підтверджує укладання електронного договору міжнародного страхування;

- Технічний опис візуальної форми поліса обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів, що підтверджує укладання електронного договору міжнародного страхування.

Прийняття Розпорядження № 841, стверджують у Нацкомфінпослуг, дозволить учасникам ринку обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів укладати електронні договори міжнародного страхування з одночасною реєстрацією в ЄЦБД МТСБУ.

Читайте також:

- "З вітерцем - таксі зможуть конкурувати з автобусами за смуги руху";

- "13 головних обов'язків роботодавця стосовно автотранспорту та водіїв під час карантину - Держпраці";

- "Буде швидше - МВС оприлюднило покрокову інструкцію запису в чергу cервісних центрів";

- "Користувачів гіробордів та електросамокатів зобов'яжуть виконувати ряд вимог, за невиконання яких каратимуть";

- "Протоколи про адмінправопорушення можуть почати складати за відсутності порушника";

- "МВС затвердило вартість роботи своїх експертів".

Не дайте рейдерам нажитися у період кризи! Поставте свої об'єкти нерухомості на моніторинг у сервісі SMS-Маяк. Сервіс миттєво проінформує про зміни статусу об'єктів нерухомого майна у вигляді сповіщення в особистому кабінеті, sms-повідомлення чи email-листа. Поставити на моніторинг зараз.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини