Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

МОЗ оприлюднило нові правила роботи перукарень та салонів краси під час карантину

18 травня 2020, 14:15
28737
0
Реклама

У МОЗ нарешті повідомили нові правила роботи перукарень та салонів краси під час карантину. Про це йдеться на Фейсбук-сторінці відомства.

Так, що салони краси під час карантину повинні приймати відвідувачів виключно за попереднім записом. Відвідувачам необхідно чекати своєї черги на вулиці, а у приміщенні на одну людину має відводитись щонайменше 5 кв.м. Також відвідувачі повинні мати засоби індивідуального захисту.

Співробітники салонів перед початком роботи повинні проходити температурний скринінг і мати засоби індивідуального захисту (ЗІЗ). Зокрема, дозволяється використовувати респіратори тільки без клапана видиху.

Біля входу в салони краси повинна бути розмітка для клієнтів для дотримання відстані в 1,5 м. Між місцями надання послуг також повинна бути дистанція не менше 1,5 м.

Салонам краси і перукарням необхідно забезпечити дезінфекцію після кожного клієнта і централізований збір використаних ЗІЗ. А також під час карантину в салонах краси забороняється наявність рекламної продукції, журналів та різних іграшок.

МОЗ навело відповідну інфографіку.

Детальніше про ці та інші умови можна дізнатися з Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів в перукарнях та салонах краси на період карантину у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19). Їх затвердила постанова Головного державного санітарного лікаря України від 9 травня 2020 року № 20. Зокрема, після кожного клієнта проводиться дезінфекція та поточне прибирання поверхонь, до яких торкаються клієнти (ручки дверей, ручки крісел, раковини для миття волосся, полиці робочих місць тощо), очищення/стерилізація інструментів багаторазового використання.

Варто додати, що детально правила роботи закладів індустрії краси врегульовано й у Києві. Тут відповідні вимоги до роботи перукарень, салонів краси та косметологічних кабінети закладів в умовах карантину затверджено розпорядженням керівника робіт з ліквідації надзвичайних ситуацій від 08.05.2020 р. № 40.

Приміром, у Києві заборонено надання послуг без одягнених ЗІЗ: масок та одноразових рукавичок. Рукавички необхідно змінювати після кожної дії (робочого процесу), що не пов'язані між собою. Загалом дозволили працювати закладам побутового обслуговування населення у об'єктах площею не більше 300 кв. м. Заклади, що розміщені у ТРЦ, поки що залишаються зачиненими (якщо не мають окремого входу з вулиці). Все ще закриті для відвідування лазні, СПА-салони, кабінети масажу (крім медичного), тату салони тощо.

Нагадаємо, що для підприємців є відмінний помічник, який самостійно розраховує та сплачує податки, - бот-бухгалтер ReporTaх.

Читайте також:

- "10 кв м вагона на одного пасажира та інші дива роботи метро після карантину";

- "Маршрутки можуть повністю зникнути після карантину - міністр інфраструктури";

- "Підприємства і ФОПів не штрафуватимуть за несплату кредитів під час карантину";

- "Скільки КМУ пропонує терпіти відсутність транспорту і дитячих садків".

Рецепт легкої звітності - сервіс REPORT. Все, що необхідно бухгалтеру та підприємцю, за демократичними цінами. Придбайте в травні зі знижкою 20%.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини