Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Єдинник ІІ групи надав послуги єдиннику, а гроші отримав від загальносистемника — наслідки від ДПС

21 травня 2020, 17:10
1058
0
Реклама

Податківці роз'яснюють, що якщо ФОП - єдинник 2-ї групи надає послуги іншим єдинникам, то незалежно від дати надходження коштів за надані послуги, порушень умов перебування на 2-й групі у ФОП не виникає.

Умови перебування на єдиному податку встановлені п. 291.4 ПКУ, зокрема, для 2-ї групи - ФОП, які здійснюють господарську діяльність з надання послуг, у тому числі побутових, платникам єдиного податку та/або населенню, виробництво та/або продаж товарів, діяльність у сфері ресторанного господарства, за умови, що протягом календарного року відповідають сукупності таких критеріїв:

- не використовують працю найманих осіб або кількість осіб, які перебувають з ними у трудових відносинах, одночасно не перевищує 10 осіб;

- обсяг доходу не перевищує 5 млн грн.

Водночас контролери нагадують, що для цілей оподаткування платники податків зобов'язані вести облік доходів, витрат та інших показників, пов'язаних з визначенням об'єктів оподаткування та/або податкових зобов'язань, на підставі первинних документів, регістрів бухгалтерського обліку, фінансової звітності, інших документів, пов'язаних з обчисленням і сплатою податків і зборів, ведення яких передбачено законодавством (п. 44.1 ПКУ).

Таким чином, надання послуг єдиннику, який оплатив отримані послуги вже перебуваючи на загальній системі, не є порушенням надавачем послуг умов перебування на 2-й групі ЄП. Але лише за умови, що такі господарські операції підтверджується наявністю належним чином оформлених первинних документів.

Джерело: роз'яснення з категорії 107.01.02 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).


Всю необхідну інформацію про умови перебування на спрощеній системі можна знайти в однойменній ситуації інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН.

Для отримання доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідних вам матеріалів

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини