Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінфін розробляє підзаконні акти для нового фінмоніторингу

22 травня 2020, 16:50
1043
0
Реклама

Мінфін інформує, що вже розробляють нормативно правові акти з питань фінмоніторингу, в т. ч. і проекту наказу "Про затвердження форми та змісту структури власності та Інструкції щодо їх заповнення".

Нагадаємо, що із 28.04.2020 р. діє новий Закон України "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення" від 06.12.2019 р. № 361-IX (далі - Закон про фінмоніторинг). Серед його норм - нові правила щодо подання відомостей про кінцевих бенефіціарних власників.

Тобто, із 28 квітня юрособи зобов'язані підтримувати інформацію про кінцевих власників та структуру власності в актуальному стані. Але зробити це за відсутності відповідних форм проблематично. Ми уже писали як фінмоніторинг вимагає по-новому подавати відомості про кінцевих власників підприємства.

В Мінфіні відмітили, що згідно з прикінцевими та перехідними положеннями Закону про фінмоніторинг протягом трьох місяців з дня набрання ним чинності (до 28 липня 2020 року), Мінфін зобов'язаний привести свої нормативно-правові акти у відповідність до нього. Інформація про затвердження відповідних наказів буде повідомлена додатково.

Щоб не пропустити інформацію про прийняття змін законодавства або появу роз'яснень податківців по вашій темі - встановіть їх на контроль в LIGA360. Щойно вони вступлять в силу - ви автоматично отримаєте сповіщення. Ці та інші можливості доступні бухгалтеру в LIGA360. Спробуйте зараз - замовляйте тестовий доступ.

Читайте також:

- "Держфінмоніторинг озвучив порядок реєстрації бухгалтерів та ріелторів суб'єктами фінмоніторингу";

- "Після 28 квітня не потрібно масово нести документи держреєстраторам";

- "Підприємства штрафують за неподання інформації про власника - Мін'юст визначив процедуру";

- "ТОП-14 пояснень НБУ про переказ коштів за новими правилами фінмоніторингу".

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини