Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Які висновки роблять податківці з переходу юрособи на загальну систему зі спрощеної

26 травня 2020, 08:30
444
0
Реклама

За роз'ясненням дніпропетровських контролерів платники єдиного податку, які переходять на загальну систему оподаткування, сплачують податок на прибуток за річний податковий (звітний) період як новостворені пыдприэмства. Тобто звітний період для них починається з дати переходу на загальну систему та закінчується 31 грудня такого року, враховуючи положення абз. "а" п. 137.5 ПКУ.

Для цілей сплати податку на прибуток податковий (звітний) період починається з першого числа першого місяця податкового (звітного) періоду і закінчується останнім календарним днем останнього місяця податкового (звітного) періоду (п. 137.4 ПКУ).

В свою чергу платники єдинники також можуть перейти зі спрощеної системи на загальну лише з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) кварталом, у якому подано заяву щодо відмови выд спрощеної системи (пп. 298.2.2 ПКУ).

Податковими (звітними) періодами для сплати податку на прибуток є календарні: квартал, півріччя, три квартали, рік. При цьому в п. 137.5 ПКУ визначено для яких платників податків встановлюється річний звітний період:

а) новостворені платники податку;

б) виробників сільськогосподарської продукції;

в) платників податку, у яких дохід за попередній звітний рік, не перевищує 20 мільйонів гривень.

Виходячи з цього, податківці роблять висновок про річний податковий період для колишніх єдинників, а також нагадують, що декларація з податку на прибуток підприємств розраховується наростаючим підсумком.

Джерело: повідомлення ДПС у Дніпропетровській області

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини