Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розширили перелік підстав для звільнення майна боржника з податкової застави

28 травня 2020, 08:45
667
0
Реклама

Стягуватимуть кошти та реалізовуватимуть майно платника податків не раніше ніж через 60 календарних днів з дня надіслання (вручення) такому платнику податкової вимоги. Тобто, цей термін продовжили із 30 до 60 календарних днів завдяки змінам до п. 95.2 ПКУ, які вніс Закон України 16.01.2020 р. № 466-IX. Стосується це процедури продажу майна, що перебуває у податковій заставі.

Також скорочені терміни, протягом яких платник податків може самостійно здійснити оцінку майна, з двох до одного місяця (зміни до п. 95.12 ПКУ).

Не обійшлося й без доповнень у переліку підстав для звільнення майна платника податків - боржника з податкової застави. Зокрема, майно платника податків звільняють з податкової застави з дня:

- розстрочення (відстрочення) грошових зобов'язань та процентів за користування розстроченням (відстроченням);

- отримання платником податків внаслідок проведення процедури адміністративного або судового оскарження або в інших випадках, передбачених ст. 55 ПКУ, рішення відповідного органу про визнання протиправними та/або скасування раніше прийнятих рішень щодо нарахування суми грошового зобов'язання;

- отримання платником податків згоди контролюючого органу на відчуження майна, що перебуває у податковій заставі.

Окрім того, встановили, що стягнення заборгованості з частини чистого прибутку (доходу) державних унітарних підприємств та їх об'єднань відтепер здійснюватимуть у порядку, визначеному ПКУ.

Джерело: сайт ДПС.

Стежите за усіма новинами по темі "Перевірки"? Отримайте доступ до LIGA360 і відстежуйте інформацію за тематикою, обирайте ЗМІ, яким довіряєте та сформуйте свою індивідуальну стрічку новин. Отримайте вільний доступ до LIGA360, якщо користуєтеся принаймні одним з продуктів ЛІГА:ЗАКОН.

Що змінилось в податкових перевірках за Законом № 466 читайте за посиланням.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини