Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи впливає допомога по частковому безробіттю на розрахунок лікарняних

29 травня 2020, 14:20
4055
0
Реклама

В Фонді соцстраху пояснили, як обчислити лікарняні та декретні, якщо в розрахунковому періоді працівник отримував допомогу по частковому безробіттю.

Там констатують, що з огляду на п. 3.2 Інструкції № 5 допомогу по частковому безробіттю належить до інших виплат, що не відносять до фонду оплати праці.

Тому, у випадку обчислення середньоденної зарплати, коли до розрахункового періоду входять місяці, в яких застрахована особа була частково безробітною і отримувала допомогу по частковому безробіттю, таку допомогу не включають до суми зарплати, з якої обчислюють середня зарплата. До того ж кількість календарних днів зайнятості (період перебування у трудових відносинах) не зменшують на дні часткового безробіття, оскільки їх не відносять до поважних причин.

Необхідно відмітити, що згідно із абз. 2 ч. 1 ст. 21 Закону № 1105 період отримання виплат за окремими видами соцстрахування включають до страхового стажу як період, за який сплачено страхові внески в мінімальному розмірі. Тому періоди, коли отримувалась допомога по частковому безробіттю, включають до страхового стажу.

Також зверніть увагу на новини:

- "Допомогу по частковому безробіттю звільнили від податків, а податки з "карантинних" доплат медикам компенсують";

- "Допомога по частковому безробіттю підприємцям - розроблено порядок виплати";

- "Звільнені за власним бажання відразу можуть отримувати допомогу по безробіттю".

Стежите за усіма новинами по темі "Зарплата та кадри"? Отримайте доступ до LIGA360 і відстежуйте інформацію за тематикою, обирайте ЗМІ, яким довіряєте та сформуйте свою індивідуальну стрічку новин. Отримайте вільний доступ до LIGA360, якщо користуєтеся принаймні одним з продуктів ЛІГА:ЗАКОН.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини