Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У НБУ назвали, коли іпотека буде під 10%, а борги реструктуризують

3 червня 2020, 12:55
464
0
Реклама

"Якщо до кінця II кварталу всі обмеження будуть зняті й бізнес почне відновлюватися, то до кінця року ми можемо говорити про запуск іпотеки", - сказала в інтерв'ю для FinClub перший заступник голови НБУ Катерина Рожкова. За її словами, якщо банки правильно збудують свою процентну політику, то ціна ресурсу може до кінця року знизитися так, що іпотека під 10% стане реальністю.

Водночас були названі три ключові причини, чому банки не хочуть кредитувати іпотеку: мораторій на стягнення майна за валютними кредитами, незахищеність прав кредиторів та непрозорість первинного ринку житла.

За словами К. Рожкової, реструктуризація боргів за кредитами почнеться тоді, коли завершиться карантин і відновиться колишній ритм життя. "Ми постійно говоримо банкам, що відразу після закінчення карантину вони мають бути готові запропонувати своїм клієнтам різні програми реструктуризації", - додала вона. Для великого бізнесу повинен бути індивідуальний підхід. Для населення, приватних підприємців, мікро- та малого бізнесу підхід до реструктуризації повинен бути портфельним, тобто стандартним.

Читайте також:

- "Як банки заробляють на довірливих клієнтах і чи можливо з цим боротися - НБУ";

- "Мінфін назвав три головні причини відмов банків у доступних кредитах";

- "Інкасація в неброньованих машинах і зміна супровідної відомості - несподівані зміни від НБУ";

- "Нацбанк переписує Положення про касові операції для зміни порядку видачі готівки з каси";

- "Ломбарди зможуть міняти валюту, але відповідальність клієнтів за кредитами зменшать".

Не дайте рейдерам нажитися у період кризи! Поставте свої об'єкти нерухомості на моніторинг у сервісі SMS-маяк. Сервіс миттєво проінформує про зміни статусу об'єктів нерухомого майна у вигляді сповіщення в особистому кабінеті, sms-повідомлення чи email-листа. Поставити на моніторинг зараз.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини