Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Фонд соцстраху вказав, кому оплатить "карантинні" лікарняні

5 червня 2020, 09:15
540
0
Реклама

Фонд соціального страхування України на своїй Фейсбук-сторінці зазначив, що крім звичних виплат лікарняних, він надає допомогу за додатковими страховими випадками. Про що ж ідеться? Фонд компенсує працівникам втрачений заробіток за період ізоляції від COVID-19.

Нагадаємо, що з 15.05.2020 р. діють зміни до Інструкції про порядок видачі документів, що засвідчують тимчасову непрацездатність громадян, затвердженої наказом МОЗ від 13.11.200 р. № 455. Вони передбачають видачу листків непрацездатності застрахованим особам на період, коли працівник перебуває у спеціалізованих закладах охорони здоров'я, а також на самоізоляції під меднаглядом у зв'язку з протидією COVID-19. Тож працівнику мають оплатити такі лікарняні (відповідну гарантію встановив із 18.03.2020 р. Закон України від 17.03.2020 р. № 533-IX).

Аби отримати від Фонду компенсацію втраченого за період ізоляції від COVID-19 заробітку, працівник має у телефонному режимі звернутись до свого сімейного лікаря. Якщо він контактував з хворим, але сам не має діагнозу COVID-19, лікар відкриє лікарняний листок у зв'язку з ізоляцією з кодом непрацездатності 11. Зважайте, на сьогодні врегульовано можливість зробити це в дистанційному режимі, тож застрахована особа не має потреби йти до лікарні.

Порядок оплати таких додаткових листків непрацездатності Фонд надав у вигляді інфографіки.

Про те, чи запрацювали електронні листки непрацездатності, читайте в матеріалі видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН. Для отримання доступу до професійної аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН, інших документів та інструментів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини