Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада прийняла за основу два профільних закони для ІТ-сфери

18 червня 2020, 11:00
860
0
Реклама

16.06.2020 р. ВРУ ухвалила в першому читанні відразу два важливих для ІТ-сфери Закони України "Про електронні комунікації" та "Про хмарні послуги". Інформацію розмістили на сайті ВРУ.

Перший визначить правову основу діяльності у сферах електронних комунікацій та радіочастотного спектру, а також встановить повноваження держави щодо управління та регулювання діяльності у сфері електронних комунікацій. Він також врегулює права, обов'язки та засади відповідальності фізичних і юридичних осіб, які беруть участь у даній діяльності або користуються електронними комунікаційними послугами. Обіцяють, що запровадять повідомний принцип реєстрації суб'єктів господарювання, що здійснюють діяльність у сфері електронних комунікацій.

Другий - врегулює правові відносини, пов'язані із обробкою та захистом даних при використанні технології хмарних обчислень, наданні хмарних послуг. Він визначить особливості використання хмарних послуг органами державної влади, органами місцевого самоврядування, військовими формуваннями, державними підприємствами, установами та організаціями, суб'єктами владних повноважень та іншими суб'єктами, яким делеговані такі повноваження. Також з'являться істотні умови договору про надання хмарних послуг.

Щоб не пропустити інформацію про прийняття змін законодавства або появу роз'яснень податківців по вашій темі - встановіть їх на контроль в LIGA360. Ці та інші можливості доступні бухгалтеру в LIGA360. Спробуйте зараз - замовляйте тестовий доступ.

Нагадаємо, що Мінцифри раніше пропонувало ІТ-сфері пільговий податковий режим ІP-Box.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини