Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Автосалонам нададуть право реєстрації автомобілів

18 червня 2020, 17:00
1276
0
Реклама

МВС оприлюднило проект постанови КМУ "Про реалізацію експериментального проєкту щодо здійснення державної реєстрації нових автомобілів, автобусів, мотоциклів та мопедів усіх типів, марок і моделей, самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, причепів та напівпричепів до них, мотоколясок, інших прирівняних до них транспортних засобів за участю виробників, дистриб'юторів та уповноважених дилерів, які їх реалізують".

Проект пропонує запровадити можливість реєстрації нових транспортних засобів за участю суб'єктів господарювання, які їх реалізують. Зазначене дозволить, за бажанням покупців нових транспортних засобів, отримати реєстраційні документи на транспортний засіб та номерні знаки безпосередньо у приміщенні суб'єкта господарювання, у якого такий транспортний засіб було придбано.

Нагадаємо, що зараз державна реєстрація автомобілів та інших транспортних засобів відбувається згідно з нормами Порядку № 1388. Про окремі нюанси цієї процедури та її податкові й облікові наслідки дізнавайтеся з матеріалів "Продаж автомобіля фізособі: облік й оподаткування", "Придбання автомобіля в юрособи: облік й оподаткування", "Чи обов'язково нотаріально посвідчувати договір купівлі-продажу легкового автомобіля", "Авто зареєстроване на фізособу, а не на ФОП: чи буде податковий кредит", "Підприємство подарувало працівнику автомобіль: наслідки в бухгалтерському та податковому обліку" сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом.

Читайте також:

- "МВС запустило мобільні сервісні центри - де їх зустріти і для чого";

- "Ставки оподаткування продажу автомобілів змінилися, але не всі - МВС";

- "Як двоє водіїв можуть законно користуватися одним авто - МВС";

- ""Листи щастя" зі штрафами власникам автомобілів почнуть розсилати вже з 1 червня";

- "Карантинні обмеження діятимуть до винайдення вакцини від коронавірусу - міністр внутрішніх справ";

- "Нацкомфінпослуг дозволила друкувати автоцивілку на домашньому принтері".

Візьміть під контроль усі ризики, з якими зіштовхується ваша компанія. Спробуйте LIGA360 - екосистему хмарних продуктів ЛІГА:ЗАКОН для ефективної роботи бізнесу в умовах кризи. Спробувати.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини