Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податкову знижку можуть поширити на усі оподатковані доходи

19 червня 2020, 16:35
591
0
Реклама

Верховна Рада може збільшити кількість громадян для яких стане можливим отримувати податкову знижку. Для цього ініціюють зміни до ПКУ і уже зареєстрували законопроект № 3670 від 17.06.2020 р.

Як пояснює автор законопроекту, він пропонує усунути існуюче обмеження у застосуванні податкової знижки тільки для доходу у вигляді зарплати. Такі зміни дозволять застосувати податкову знижку також громадянами, які отримують доходи в інших формах, зокрема як винагороду за ЦПД, проценти від депозитного вкладу, рентні платежі, дивіденди і т.д.. Громадяни зможуть обирати для застосування податкової знижки один певний вид доходу, передбачений підпунктами п. 164.2 ПКУ.

Також завдяки ініційованим змінам громадяни України зможуть включати до податкової знижки суми коштів, сплачених платником податку на користь закладів охорони здоров'я для компенсації вартості платних послуг з лікування такого платника податку або члена його сім'ї першого ступеня споріднення, та будуть усунуть штучні перешкоди для реалізації цього права.

Щоб не пропустити інформацію про прийняття змін законодавства або появу роз'яснень податківців по вашій темі - встановіть їх на контроль в LIGA360. Ці та інші можливості доступні бухгалтеру в LIGA360. Спробуйте зараз - замовляйте тестовий доступ.

Нещодавно податківці назвали головні новації оподаткування доходів фізосіб у 2020 році, а також представили новий сервіс при отриманні податкової знижки.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини