Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Із 3 липня діє новий Митний тариф України

6 липня 2020, 11:10
2026
0
Реклама

Новий Закон "Про Митний тариф України", офіційно опублікований напередодні у "Голосі України", набув чинності 3-го липня з 00 год.. Про це інформує сайт ДМС. Відтепер Українська класифікація товарів зовнішньоекономічної діяльності (далі - УКТЗЕД) приведена у відповідність до сучасної редакції Гармонізованої системи опису та кодування товарів Всесвітньої митної організації (останньої версії 2017 р.). До цього українська митниця працювала за редакцією УКТЗЕД, побудованою на основі Гармонізованої системи опису та кодування товарів 2012 р.

Усі зміни в сучасній версії УКТЗЕД є дзеркальним відображенням (автентичним перекладом) змін, що відбулися при переході до Гармонізованої системи сучасної версії 2017 року. Загалом в останнє видання Гармонізованої системи 2017 р було внесено 233 правки, які, відповідно, мають бути враховані і у вітчизняній УКТЗЕД.

Так, наприклад, було створено нову окрему товарну позицію 9620, до якої відносять моноподи, триподи (триноги), селфі-палки. Натомість дві товарні позиції 2848 (неорганічні фосфіди) та 8469 (друкарські машинки) були вилучені через мізерні обсяги торгівлі. При цьому, у зв'язку із збільшенням обсягів торгівлі, створені нові коди для таких товарів, як мандарини та клементини, безалкогольне пиво, вино в контейнерах (bag-in-box), коензим Q10 тощо. Цілу низку змін здійснено для виокремлення антималярійних товарів в окремі коди. Для кращого розуміння, формулювання "дитяче харчування" ("infant food"), замінено словами "продукти, призначені для немовлят або дітей молодшого віку" (Food suitable for infants and young children).

Фактично УКТЗЕД в редакції Митного тарифу України є багатогранним, об'ємним та складним документом, яким встановлені коди для величезної кількості товарів (біля 11 тис. 10-значних кодів).

Для правильної класифікації товарів розроблені Перехідні таблиці від УКТЗЕД 2012 р. до УКТЗЕД версії 2017 року, які затверджені наказом Державної митної служби від 01.07.2020 р. № 234.

Для ефективного застосування УКТЗЕД скористайтеся алгоритмами модуля ситуацій ІПС ЛІГА:ЗАКОН (спробуйте тестовий доступ):

- "Українська класифікація товарів зовнішньоекономічної діяльності (поняття)";

- "Класифікація товарів за УКТЗЕД";

- "Одиниці виміру та обліку, що використовуються в Українській класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності";

- "Контроль правильності класифікації товарів та прийняття рішення про визначення коду товару згідно з УКТЗЕД";

- "Оскарження рішення про визначення коду товару згідно з Українською класифікацією товарів зовнішньоекономічної діяльності";

- "Підакцизний товар "Пиво": регулювання виробництва та реалізації";

- "Підакцизний товар "Тютюнові вироби, тютюн і промислові замінники тютюну": регулювання виробництва та реалізації";

- "Обов'язкові реквізити податкової накладної";

- "Програмування РРО".

Візьміть під контроль усі ризики, з якими зіштовхується ваша компанія. Спробуйте LIGA360 - екосистему хмарних продуктів ЛІГА:ЗАКОН для ефективної роботи бізнесу в умовах кризи. Спробувати.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини