Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

МВС пропонує збільшити штрафи за нетверезе водіння і саджати таких водіїв на 15 діб арешту

7 липня 2020, 10:25
485
0
Реклама

Національна поліція повідомила, що підтримує прийняття Верховною Радою та підписання Президентом Закону № 720, який має на меті уточнення та виправлення деяких положеннь законодавства про кримінальні проступки. Зокрема, цим Законом передбачено повернення відповідальності за керування транспортними засобами у нетверезому стані зі статусу кримінальних проступків до КпАП.

Як відомо, 1 липня набрали чинності норми ухваленого у 2018 році Закону № 2617, які передбачали запровадження кримінальну відповідальність за нетверезе водіння. Кримінальна відповідальність передбачалася не тільки за водіння у нетерезому стані, але й допуск за кермо п'яного водія, відмову водія пройти медогляд на ступінь сп'яніння, а також вживання алкоголю водієм після ДТП, зупинки поліцією та до медичного огляду. Однак вже 2 липня Президентом було підписано Закон, яким ці норми скасовувалися.

Як зазначають у Нацполіції, процедура документування кримінального проступку є значно складнішою та потребує більше часу у порівнянні з документуванням факту керування в нетверезому стані при оформленні адміністративного правопорушення.

Водночас МВС та Національна поліція вважають за доцільне введення відповідальності за повторність керування транспортним засобом у нетверезому стані не тільки у вигляді великого розміру грошового штрафу, а й у вигляді адміністративного арешту строком до 15 діб. При умові, що особа, притягнута до відповідальності за керування у стані сп'яніння, повторно протягом року сяде за кермо у нетверезому стані.

Керівникам, підприємцям та бухгалтерам будуть корисними алгоритми модуля ситуацій ІПС ЛІГА:ЗАКОН (спробуйте тестовий доступ):

- "Відповідальність водія за керування транспортним засобом у стані сп'яніння або під дією ліків";

- "Умови допуску до керування транспортним засобом";

- "Медичні протипоказання до керування транспортним засобом";

- "Загальний порядок позбавлення права на керування транспортним засобом";

- "Строк позбавлення права керування транспортним засобом, його обчислення";

- "Відповідальність за передачу керування транспортним засобом особі, яка перебуває в стані сп'яніння".

Більше інформації отримуйте у системах ЛІГА:ЗАКОН. Спробуйте тестовий доступ до систем ЛІГА:ЗАКОН, об'єктивно оцінюйте будь-яку ситуацію та приймайте зважені рішення вже сьогодні.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини