Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

При звільненні працівника переплату з ПДФО не повернути

7 липня 2020, 16:45
1498
0
Реклама

Податківці відповіли, чи можна повернути ПДФО та як відобразити в ф. 1ДФ суму переплати податку при припиненні трудових відносин із працівником та проведенні перерахунку ПДФО. Ситуація ускладняється тим, що сума такої переплати перевищує суму податкового зобов'язання, яка виникла за результатами остаточного розрахунку.

Якщо після здійсненого остаточного розрахунку виникає переплата ПДФО, то на її суму податковий агент зменшує суму нарахованого податкового зобов'язання платника податку за місяць такого остаточного розрахунку та відображає це в ф. № 1ДФ. Відповідно на суму переплати зменшують зобов'язання податкового агента по сплаті ПДФО в бюджет у податковому періоді (місяці) остаточного розрахунку.

У разі ж перевищення суми переплати, яка виникла за результатами остаточного розрахунку, над сумою податкового зобов'язання платника податку, ПКУ не передбачено повернення суми такого перевищення. Виключення становлять випадки, коли переплата виникла у результаті допущення податковим агентом помилки при нарахуванні (утриманні) ПДФО за будь-який період (місяць) звітного року.

Джерело: роз'яснення з категорії 103.25 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

З цього приводу читайте статтю "Перерахунок ПДФО за 2019 рік: правила, алгоритм, приклади" в сучасному медіа для бухгалтерів "Інтербух" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом.

Враховуйте, що із 1 липня діють нові ознаки доходів для форми № 1ДФ, а ДПС пояснила як роботодавцям відображати у формі № 1ДФ допомогу по частковому безробіттю.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини