Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Працівникам сфери інжинірингу та інженерної справи можуть знизити податки

8 липня 2020, 16:50
695
0
Реклама

Кілька днів тому ми повідомляли про пропозиції уряду щодо оподаткування IT-бізнесу. І ось Рада отримала черговий законопроект, котрий має знизити податкове навантаження в ІТ-сфері. Мова піде про законопроект № 3799 від 06.07.2020 р, яким пропонують прописати особливості оподаткування суб'єктів індустрії інжинірингу та інженерної справи.

Пропонують тимчасово, до 1 січня 2025 року, встановити особливий порядок оподаткування за ставкою 9% ПДФО доходів спеціалістам у галузі інженерної та інжинірингової справи, які є найманими працівниками (перебувають у трудових відносинах) з суб'єктами індустрії інжинірингу та інженерної справи відповідно, а також у цей період застосовувати ставку ЄСВ 5% до зарплати таких працівників.

Окрім того законопроект передбачає:

- порядок реєстрації суб'єкта індустрії програмної продукції, індустрії інжинірингу та інженерної справи в фіскальних органах або анулювання такої реєстрації;

- сума ПДФО з місячного доходу інженера за ставкою 9% не може бути меншою за розмір податку, обрахованого за ставкою 18% з двократного розміру мінімальної зарплати, установленої законом на 1 січня звітного податкового року (у 2020 році - 4723 грн. х 2 х 18% =1700,28 грн). При цьому ЄСВ для таких працівників не може бути меншим за ЄСВ за ставкою 22% з двох мінімальних зарплат (у 2020 році - 2078,12 грн) та не більшим за ЄСВ, який розраховують за ставкою 22% від максимальної бази нарахування ЄСВ - 15 мінімальних зарплат (у 2020 р. - 15585,90 грн).

Щоб не пропустити інформацію про прийняття змін законодавства або появу роз'яснень податківців по вашій темі - встановіть їх на контроль в LIGA360. Ці та інші можливості доступні бухгалтеру в LIGA360. Спробуйте зараз - замовляйте тестовий доступ.

Читайте також:

- "Розширено перелік платників ЄСВ, які звільнені від сплати за себе - ДПС";

- "Лікарняні для ФОП оподатковують ПДФО та військовим збором - ДПС";

- "При звільненні працівника переплату з ПДФО не повернути".

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини