Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держава "загубила" дані про приватизацію ділянок сільгосппризначення — зізнання Держгеокадастру

10 липня 2020, 12:30
2952
1
Реклама

У Держгеокадастрі, який роками виділяв державні землі тисячами гектарів, відсутній реєстр осіб, які реалізували своє право на отримання земель сільськогосподарського призначення. Про це повідоми голова Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру Роман Лещенко, інформує сайт відомства.

Про те, як має відбуватися приватизація, - в алгоритмах модуля ситуацій ІПС ЛІГА:ЗАКОН (спробуйте тестовий доступ):

- "Приватизація землі фізичними особами";

- "Безоплатна передача земельних ділянок із земель державної та комунальної власності громадянам";

- "Норми безоплатної передачі землі громадянам";

- "Безоплатна передача землі для ведення фермерського господарства";

- "Приватизація громадянами землі, яка перебувають у їх користуванні";

- "Приватизація земель державних і комунальних сільськогосподарських підприємств";

- "Приватизація земельних ділянок садівницького товариства";

- "Приватизація землі членами фермерського господарства".

"Ви не повірите, але до сьогодні в нашій державі, роздаючи сотні тисяч гектарів землі шляхом безоплатної приватизації, держава не має офіційного єдиного реєстру громадян України, які отримали безоплатно 2 гектари. Наразі триває процес створення такого реєстру", - наголосив очільник Держгеокадастру.

Уже на старті створення цього реєстру виявлені численні порушення зазначеної приватизації, зокрема реалізація безоплатного права на 2 га землі одними і тими ж людьми кілька разів у різних регіонах. Найближчим часом інформацію про цих осіб буде опубліковано. "Суспільство має знати правду про своїх "героїв" і те, що за роки розпорядження землями Держгеокадастром тисячі гектарів кращих земель України були розграбовані. Йдеться про прибережні зони, рекреаційні зони Причорномор'я та Приазов'я, а також прекрасний природно-заповідний фонд, починаючи від мальовничих Карпат і закінчуючи Пуща-Водицею під Києвом", - додав Роман Лещенко.

Можна припустити, що одними повідомленнями справа не обмежиться і влада ініціюватиме скасування відповідних приватизаційних процесів.

Не дайте рейдерам нажитися у період кризи! Поставте свої об'єкти нерухомості на моніторинг у сервісі SMS-Маяк. Сервіс миттєво проінформує про зміни статусу об'єктів нерухомого майна у вигляді сповіщення в особистому кабінеті, sms-повідомлення чи email-листа. Поставити на моніторинг зараз.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини