Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Щоб отримати велике держзамовлення, необхідно мати 50% українських деталей, — Мінекономіки

13 липня 2020, 12:10
1056
0
Реклама

Мінекономіки підготувало пілотний проект із локалізації виробництва в секторі машинобудування, який на стадії обговорення і консультації з підприємцями і міжнародними партнерами. Урядовий комітет його підтримав. Про це повідомив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко, інформує сайт Міністерства.

"Через втрату тимчасово окупованої території Україна не може виробляти локомотиви, але може виготовляти 50% запчастин. Хочете велике держзамовлення - будь ласка, 50% українських деталей. Ви ж берете ці компоненти в Німеччині, Франції? Беріть 50% наших підрядників", - пояснює міністр суть пілотного проекту.

Міністр запевнив, що даний проект нічиїх прав не порушує. Також він наголосив, що підтвердження локалізації буде прозоро і в автоматичному режимі. Планується використати подібний механізм з програми по компенсації частини вартості купівлі сільгосптехніки українського виробництва, яка є успішною.

"Має бути і буде проста процедура з простою кількістю документів. По суті, заявний принцип. Звертаються в якийсь орган чи в Міністерство економіки. Перевіряються певні речі, прозорий реєстр з компаніями вивішується, що вони відповідають критеріям. Тоді компанія, яка має локалізацію (іноземна чи українська - не має ніякого значення) отримує можливість цього нецінового, як ми називаємо, критерію", - повідомив очільник відомства.

Міністр додав, що парламентський комітет з економічного розвитку запропонував законопроект з більш глибокою локалізацією, який ми також наразі обговорюється.

Читайте також:

- "Як тепер визначати предмет закупівлі: з'явився новий порядок";

- "Спрощені закупівлі в нових умовах: пам'ятка від Мінекономіки";

- "Відомості про тендери ДКС перевірятиме через електронну систему закупівель";

- "Як організувати роботу фахівця з тендерів: шпаргалка від Мінекономіки";

- "Тендерний процес під час карантину: організовуємо бюджетні закупівлі".

Для отримання доступу до професійної аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН, інших документів та інструментів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН поспішіть скористатися ТЕСТОВИМ доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини