Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Строк для повідомлення про масове скорочення працівників скоригують

14 липня 2020, 12:10
5281
0
Реклама

ВРУ прийняла за основу проект Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо соціального захисту населення в період карантину, пов'язаного з запобіганням виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)" за № 3486 від 15.05.2020 р.

У разі його подальшого ухвалення як Закону:

- приведуть у відповідність строки, в які роботодавці повідомляють відповідний територіальний центр зайнятості, про заплановане масове вивільнення працівників;

- врегулюють питання про надання ваучерів особам, звільненим з військової служби після участі у проведенні АТО/ООС без умови встановлення інвалідності;

- дозволять головам сімейних фермерських господарств сплачувати ЄСВ за себе та за членів сімейного фермерського господарства тощо.

Також законопроект пропонує визначити, що кошти, які надійшли до держбюджету від сплати адміністративно-господарських санкцій і пені, можуть використовуватись Фондом соціального захисту осіб з інвалідністю для надання роботодавцям компенсацій, які забезпечують працевлаштування осіб з інвалідністю з числа зареєстрованих безробітних за направленням центрів зайнятості.

За повідомленням сайту ВРУ.

З LIGA360 всі бухгалтерські справи в порядку. Електронна звітність, перевірка контрагентів та уся інформаційно-правова база для впевненої роботи. Переконайтеся в надпотужних можливостях самі - замовляйте тестовий доступ до рішення LIGA360 Бухгалтер.

Також враховуйте, що ФОПів можуть звільнити від сплати ЄСВ за червень. Про те, кого звільнили від сплати ЄСВ за березень, квітень та травень 2020 року, йшлося у статті за посиланням.

Обіцяють, що допомогу по частковому безробіттю будуть надавати і працівникам, які були у "карантинній" відпустці.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини