Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Держмитслужба пояснила застосування нової УКТ ЗЕД

24 липня 2020, 16:10
2159
0
Реклама

Держмитслужба затвердила Пояснення до Української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності (далі - УКТ ЗЕД). Йдеться про наказ від 14.07.2020 р. № 256.

Пояснення до УКТ ЗЕД містять:

- тлумачення змісту позицій УКТ ЗЕД, терміни, короткі описи товарів і галузі можливого застосування цих товарів;

- класифікаційні ознаки та конкретні переліки товарів, що включені або виключені з тих чи інших товарних позицій;

- методи визначення різних характеристик товарів та іншу інформацію, яка є необхідною для однозначного віднесення конкретного товару до певної товарної позиції УКТ ЗЕД.

Пояснення включають основні правила інтерпретації УКТ ЗЕД. Зокрема, згідно із правилом № 1 назви розділів, груп і підгруп наводяться лише для зручності користування УКТ ЗЕД; для юридичних цілей класифікація товарів в УКТ ЗЕД здійснюється виходячи з назв товарних позицій і відповідних приміток до розділів чи груп і, якщо цими назвами не передбачено іншого, відповідно до таких правил.

Щоб не пропустити інформацію про прийняття змін законодавства або появу роз'яснень податківців по вашій темі - встановіть їх на контроль в LIGA360. Ці та інші можливості доступні бухгалтеру в LIGA360. Спробуйте зараз - замовляйте тестовий доступ.

Нагадаємо, що із 3 липня діє новий Митний тариф України. Для правильної класифікації товарів розроблені Перехідні таблиці від УКТЗЕД 2012 р. до УКТЗЕД версії 2017 року, які затверджені наказом Державної митної служби від 01.07.2020 р. № 234.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини