Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податківці висловилися щодо відповідальності за внутрішнє переміщення алкоголю з неправильною накладною

30 липня 2020, 12:25
626
0
Реклама

Чим загрожує підприємству допущення працівниками помилок у заповненні накладних при внутрішньому переміщенні алкогольних напоїв із складу в магазин, якщо при цьому всі первинні документи на придбання товару та товарно-транспортні накладні на перевезення від постачальника оформлені правильно?

У податковому відомстві нагадали - перевезення алкогольних напоїв автомобільним транспортом у межах України здійснюється за умови наявності оформленої належним чином відповідної товарно-транспортної накладної встановленого зразка форми № 1-ТН /алкогольні напої/.

Також податківці зауважили, що у будь-якому разі, відсутність або неправильне оформлення відповідних первинних документів, які підтверджують рух товарно-матеріальних цінностей, є порушенням установленого порядку ведення бухгалтерського обліку.

А от від надання однозначної відповіді щодо застосування санкцій за порушення порядку оформлення/відсутності ТТН № 1-ТН/алкогольні напої/ при внутрішньому переміщенні алкогольної продукції у головному податковому відомстві ухилилися, пославшись на недостатність інформації в даному запиті.

До речі, аспекти "алко-тютюнової" відповідальності було розглянуто, серед іншого, в матеріалі видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН "Роздрібна торгівля тютюном й алкогольними напоями: як організувати роботу".

Для отримання доступу до професійної аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН, інших документів та інструментів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН поспішайте скористатися тестовИм доступом і оцініть зручність та швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Джерело: ІПК ДПСУ від 17.07.2020 № 2927/ІПК/99-00-09-03-03-06

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини