Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Анулювання ПДВ-реєстрації — коли можна востаннє скласти податкову накладну

31 липня 2020, 10:15
503
0
Реклама

Полтавські податківці нагадали, що день анулювання ПДВ-реєстрації особи є останнім днем її реєстрації як платника ПДВ та останнім днем, коли платник ПДВ повинен визначити податкові зобов'язання з податку. Отже, в день анулювання реєстрації особи як платника ПДВ така особа ще має право складати та реєструвати податкові накладні.

Нагадали контролери й про обов'язок платника, ПДВ-реєстрація якого анулюється, нараховувати ПДВ-зобов'язання за залишками активів, суми "вхідного" ПДВ за якими були включені до податкового кредиту, але які не були використані в оподатковуваних операціях у межах господарської діяльності (п. 184.7 ПКУ).

Такі ПДВ-зобов'язання нараховують в останньому звітному (податковому) періоді не пізніше дати анулювання ПДВ-реєстрації.

Щоправда, це не стосується випадків анулювання ПДВ-реєстрації внаслідок реорганізації платника податку шляхом приєднання, злиття, перетворення, поділу та виділення відповідно до закону.

Нагадаємо, що з 23.05.2020 р. Закон № 466 уніс певні зміни в процедуру анулювання ПДВ-реєстрації. З усіма ПДВ-змінами, запровадженими Законом № 466, можна ознайомитися в статтях "Старт податкової реформи: аналізуємо ПДВ-зміни до ПКУ (Частина 1)" і "Старт податкової реформи: аналізуємо ПДВ-зміни до ПКУ (Частина 2)" сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини