Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Коли вперше подавати глобальну документацію з трансфертного ціноутворення — ДПС

3 серпня 2020, 17:10
742
0
Реклама

З огляду на запровадження податкових новацій посеред року, контролери з головного податкового відомства висловили своє бачення питання, за який перший звітний період повинна надаватись глобальна документація з трансфертного ціноутворення (майстер-файл) та повідомлення про участь у міжнародній групі компаній.

Докладніше про найважливіші новації трансфертного ціноутворення можна дізнатися з матеріалу "Нові правила ТЦУ: зміни, які потрібно знати вже сьогодні" видання ВІСНИК МСФЗ. Спробуйте тестовИЙ доступ і оцініть зручність та швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Так, у разі здійснення контрольованих операцій, подання повідомлення про участь у міжнародній групі компаній вперше застосовуються у 2021 році за 2020 рік та подається разом із звітом про контрольовані операції.

Відзвітуватися по КО платники податків зобов'язані до 1 жовтня року, що настає за звітним

Що стосується подання глобальної документації (мастер-файлу) - вперше запити контролюючих органів до платників податків застосовуються щодо фінансового року, який закінчується у 2021 році.

Право надіслати такий запит платнику податків, що входить до складу міжнародної групи компаній, виникає якщо сукупний консолідований дохід міжнародної групи компаній за фінансовий рік, що передує звітному року, розрахований згідно зі стандартами бухгалтерського обліку, які застосовує материнська компанія міжнародної групи компаній, дорівнює або перевищує еквівалент 50 мільйонів євро.

Запит може бути направлений не раніше дванадцяти місяців і не пізніше тридцяти шести місяців з дати закінчення фінансового року, встановленого міжнародною групою компаній, до якої належить такий платник податків, а у разі відсутності відомостей про встановлений міжнародною групою компаній фінансовий рік - не раніше дванадцяти місяців і не пізніше тридцяти шести місяців після закінчення звітного року.

Глобальна документація з трансфертного ціноутворення (майстер-файл) має бути надана платником податків протягом 90 календарних днів з дня отримання запиту.

Якщо в Україні зареєстровані два та більше платників податків, що входять до складу однієї і тієї ж міжнародної групи компаній, податківці направляють запит лише одному з таких платників податків за своїм вибором (пп. 39.4.7 ПКУ).

Джерело: роз'яснення Офісу великих платників податків.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини