Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС назвала обов’язкових 5 пунктів для перевірки бізнес-партнерів

7 серпня 2020, 14:40
2493
1
Реклама

Офіс великих платників податків ДПС нагадав платникам як здійснити перевірку своїх бізнес партнерів та на які критерії звернути увагу перед укладання з ними договору.

Головні критерії для відбору бізнес партнера:

1. Вид економічної діяльності повинен відповідати здійсненим операціями наданим послугам або реалізованим товарам. Зверніть увагу на дозвільні документи щодо отриманих послуг та товарів (ліценції, дозволи, тощо). Наприклад:

- будівельні послуги - необхідна ліцензія на будівництво, перевірку якої необхідно здійснити на сайті Державної архітектурно-будівельної інспекції України;

- підакцизні товари (тютюнові вироби, лікеро-горілчані вироби та пальне) - виробники продукції повинні мати ліцензію на виробництво, зберігання, оптової та роздрібної торгівлі підакцизними товарами, наявність якої відображено на сайті Державної податкової служби України.

2. Відсутність податкового боргу, отримати інформацію можливо на сайті ДПС в розділі - Дізнайся більше про свого бізнес-партнера.

3. Земельні ділянки (власні або орендовані), а також нерухоме майно платника податків перевірити їх наявність можливо на сайті - Державний реєстр речових прав на нерухоме майно.

4. Кваліфікований персонал для сфери надання послуг. Поцікавтесь у бізнес-партнера про достатню кількість трудового ресурсу, яким будуть виконуватися роботи (послуги) з ідентифікацією таких осіб.

5. Основні засоби. У разі здійснення операцій що потребують основних засобів (основних фондів) наприклад: послуги зберігання, транспортування, відвантаження або переробки, варто звернути увагу на об'єкти які будуть задіяні в цій діяльності та їх зв'язок з бізнес партером який надає такі послуги.

Перевірити, чи потрапила ваша компанія до плану перевірок контролюючих органів, можна за допомогою сервісу CONTR AGENT.

ОВПП також зазначив, що платник податків зобов'язаний повідомляти за формою 20-ОПП про всі об'єкти оподаткування і об'єкти, пов'язані з оподаткуванням які використовуються у господарській діяльності контролюючі органи за основним місцем обліку (п. 63.3 ПКУ).

Додаткову інформацію щодо бізнес-партнера також можливо отримати шляхом аналізу судових рішень (ухвал, постанов), наявних в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Щоб перевірити надійність ділового партнера достатньо знати його податковий номер або ж точну його назву. Зважайте, LIGA360 - екосистема хмарних продуктів від ЛІГА:ЗАКОН пропонує єдине середовище для формування антикризових рішень. Будьте в курсі змін законодавства, оподаткування, репутаційного медійного кола, змін в діяльності партнерів, клієнтів та конкурентів для ефективної роботи в режимі карантину. Дізнатися більше.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини