Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Терміни оприлюднення фінзвітності разом із аудиторським висновком пропонують перенести

10 серпня 2020, 14:25
959
0
Реклама

В Раді ініціюють збільшення термінів для оприлюднення річної фінзвітності і аудиторських висновків до 1 жовтня. Про це свідчать положення законопроекту № 3957 від 05.08.2020 р.

Пропонують перенести максимальні терміни оприлюднення річної фінзвітності разом з аудиторським звітом суб'єктів господарювання, які здійснюють діяльність у видобувних галузях а також - великих та середніх підприємств, із 30 квітня, та, відповідно 1 червня, на 01 жовтня року, наступного за звітним, що дасть можливість:

- великим підприємствам та підприємствам, які здійснюють діяльність у видобувних галузях, складати фінансову звітність за МСФЗ, здійснити плановий та своєчасний перехід на ведення бухобліку та складання фінзвітності у відповідності до МСФЗ;

- середнім підприємствам всіх організаційно-правових форм, які жодного разу раніше не проводили аудит, обрати аудитора в умовах відсутності тиску обмежуючих обставин;

- суб'єктам аудиторської діяльності - надати означеним вище суб'єктам господарювання послугу аудиту річної фінзвітності вчасно, забезпечити потребу ринку в цій послузі повністю та з належною якістю.

Подавати податкову та статистичну звітність в умовах віддаленої роботи допоможе продукт Liga:REPORT. Спробуйте і переконайтесь, робота у віддаленому режимі не стане на заваді ефективності вашої команди.

Читайте також:

- "Мінфін оновив декілька МСФЗ";

- "Нацкомісія вказала, чия фінзвітність неможлива без таксономії";

- "Як застосовувати МСФЗ 9 і МСФЗ 7 в умовах карантину".

Щоб не пропустити інформацію про прийняття змін законодавства або появу роз'яснень податківців по вашій темі - встановіть їх на контроль в LIGA360. Ці та інші можливості доступні бухгалтеру в LIGA360. Спробуйте зараз - замовляйте тестовий доступ.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини