Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінсоцполітики може скасувати виплату грошової компенсації замість «пакунку малюка»

13 серпня 2020, 11:10
735
0
Реклама

Перехід на монетизовану форму програми "пакунку малюка" пов'язаний з проблемами у тендерних закупівлях, але Міністерство соцполітики залишило за собою право переглянути дане рішення "в разі певних обставин". Про це повідомив перший заступник міністра соціальної політики Євген Котик, інформує Укрінформ.

За словами посадовця, міністерство зіткнулося з проблемами у тендерних закупівлях, тому і було прийнято рішення перейти на монетизовану форму надання цієї програми.

Орієнтовно, за словами заступника міністра, пілотний проєкт з монетизації "пакунку малюка" проводитиметься протягом 2020 року та 2021. Проте у разі певних обставин Міністерство соцполітики залишило за собою право переглянути дане рішення, підкреслив Котик.

За його словами, сума у 5 тисяч гривень була визначена як максимальна межа вартості "пакунку малюка", яку виплачуватимуть у повному розмірі на карту державного Приватбанку. При цьому вимагати якихось звітів від батьків міністерство не буде, так як буде впроваджена система, за якою за ці гроші батьки зможуть купити тільки дитячі товари і тільки в певних магазинах, які візьмуть участь у даному проєкті на договірних умовах, сказав Котик.

Як відомо, нещодавно КМУ ухвалив рішення про запровадження виплати в розмірі 5 тисяч гривень на одного новонародженого замість видачі пакунків малюка.

Візьміть під контроль усі ризики, з якими зіштовхується ваша компанія. Спробуйте LIGA360 - екосистему хмарних продуктів ЛІГА:ЗАКОН для ефективної роботи бізнесу в умовах кризи. Спробувати.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини