Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Надали в оренду один метр нерухомості — чи повідомляти про це податківців

18 серпня 2020, 15:30
1318
0
Реклама

Головне управління ДПС у Тернопільській області стверджує, що суб'єкт господарювання - власник нерухомого майна у разі надання в оренду частини приміщень (окремих кімнат, офісів, квадратних метрів) повинен подати повідомлення про об'єкти оподаткування або об'єкти, пов'язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність за ф. №20-ОПП.

Під час надання повідомлень за ф. №20-ОПП застосовується принцип укрупнення інформації, яка надається про об'єкт оподаткування (наприклад, якщо подається інформація про об'єкти оподаткування - офіс, склад, склад-магазин, розташовані в одному офісному центрі за одною адресою, достатньо надати інформацію за одним із типів об'єктів оподаткування, зазначивши у найменуванні: офіс, склад, склад-магазин). Якщо в оренду надаються однотипні об'єкти оподаткування за різним місцезнаходженням, інформація у повідомленні за ф. №20-ОПП відображається по кожному об'єкту окремо.

Принцип укрупнення інформації не застосовується під час надання інформації про об'єкти рухомого та нерухомого майна, які підлягають реєстрації у відповідному державному органі з отриманням відповідного реєстраційного номера (наприклад, у повідомленні за ф. №20-ОПП надається інформація і про земельну ділянку, і про об'єкт нежитлової нерухомості, що розташований на такій земельній ділянці).

Рекомендуємо бухгалтерам-практикам матеріали сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух" (скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом):

- "Повідомлення за формою № 20-ОПП: загальний порядок подання";

- "Повідомлення № 20-ОПП: заповнення форми та нетипові ситуації";

- "Тримісячна орендна поступка: облік за МСФЗ 16";

- "Кризова оренда: облік поступок (Частина 1)";

- "Кризова оренда: облік поступок (Частина 2)";

- "Повернення об'єкта оренди: правила, які треба знати";

- "Компенсація вартості ремонту, поліпшень орендованих об'єктів після закінчення договору: облік в орендаря й орендодавця";

- "Повернення об'єкта оренди з поліпшеннями та ремонтами: облік і податкові наслідки".

Візьміть під контроль усі ризики, з якими зіштовхується ваша компанія. Спробуйте LIGA360 - екосистему хмарних продуктів ЛІГА:ЗАКОН для ефективної роботи бізнесу в умовах кризи. Спробувати.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини