Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оновлені тарифи на касове обслуговування та інкасацію діятимуть із 1 вересня

25 серпня 2020, 14:10
3400
0
Реклама

НБУ оновив діючі тарифи на касове обслуговування банків та інкасаторських компаній для банків, які не користуються статусом уповноваженого. Водночас банки забезпечують своїх клієнтів готівкою на договірних умовах.

Передбачений ряд новацій:

- відмінено розмежування плати за номіналами банкнот і розмінних монет, установлено єдиний розмір тарифу за видачу готівки - 0,4% від суми виданої готівки;

- підвищено тариф за видачу банкнот у національній валюті України банкам для підкріплення їхніх кас у межах зданих ними сум невідсортованих банкнот із 0,3% до 0,5% від суми виданих банкнот;

- установлено тариф за здавання надлишків готівки, придатних до обігу банкнот (монет) у розмірі 0,25% від суми зданої готівки.

Зміна тарифів стимулюватиме банки України самостійно перерозподіляти готівку у власній мережі, між банками та уповноваженими банками, уникати зустрічних перевезень готівки та сприятиме розширенню безготівкових форм розрахунків.

Водночас НБУ залишив без змін пільгові тарифи на касове обслуговування банків готівкою, послуги яких пов'язані з виплатою пенсій, соціальної допомоги та субсидій через підприємства зв'язку України і виплатами готівки бюджетним установам та організаціям, переведеним на обслуговування до Державної казначейської служби України.

Зношені і пошкоджені грошові знаки України НБУ й надалі прийматиме та обмінюватиме безоплатно на нові грошові знаки без обмежень щодо сум і строків такої заміни.

Змінені тарифи затверджено постановою Правління НБУ від 19.08.2020 р. № 120, яка набирає чинності з 01 вересня 2020 року.

Стежите за усіма новинами по темі "РРО та розрахунки"? Отримайте доступ до LIGA360 і відстежуйте інформацію за тематикою, обирайте ЗМІ, яким довіряєте та сформуйте свою індивідуальну стрічку новин. Отримайте вільний доступ до LIGA360, якщо користуєтеся принаймні одним з продуктів ЛІГА:ЗАКОН.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини