Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зарплати медикам збільшують з 1 вересня — МОЗ

28 серпня 2020, 17:10
17645
2
Реклама

Парламентський Комітет з питань бюджету підтримав пропозицію КМУ про виділення коштів на підвищення зарплати медичним працівникам з 1 вересня 2020 року. Про це повідомив Міністр охорони здоров'я.

За словами очільника МОЗ, рівень оплати праці у сфері охорони здоров'я зараз майже на 30% нижчий від середньої зарплати в Україні, і це неприйнятна ситуація, яку необхідно змінити.

Збільшення зарплати лікарям передбачено у розмірі 70% від посадового окладу, розрахованого за найвищим 14-м тарифним розрядом ЄТС, фахівцям з базовою та неповною вищою медичною освітою усіх спеціальностей - у розмірі 50% мінімальної зарплати, молодшим медичним сестрам - у розмірі 25% мінімальної зарплати.

Також МОЗ затвердив наказом від 15.07.2020 р. № 1604 Переліку посад медичних та інших працівників, що безпосередньо зайняті у ліквідації епідемії та лікуванні пацієнтів із COVID-19.

Його застосовують для того аби такі працівники в майбутньому могли отримувати виплати від Фонду соцстраху у випадку професійного захворювання.

Обговорюйте новини зі співробітниками в рішенні LIGA360. В ньому зручно повідомляти про події усім співробітникам, створювати тет-а-тет діалоги та отримувати сповіщення в телеграм-бот. Ідеальне рішення в умовах віддаленої роботи. Переконайтеся вже сьогодні.

Із вересня 2020 року також підвищують посадові оклади за ЄТС. Рішення пов'язане із підвищенням мінімальної зарплати до 5000 грн.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини