Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розмір гарантованих виплат власникам банківських вкладів збільшать до 600 тисяч грн

8 вересня 2020, 09:25
1737
0
Реклама

Відбулось чергове засідання Ради з фінансової стабільності. Про це повідомляє сайт Мінфіну. У фокусі уваги учасників засідання були питання відновлення платоспроможності Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО), приєднання Ощадбанку до системи гарантування вкладів, а також ризики для співпраці з міжнародними фінансовими організаціями.

Під час засідання Рада рекомендувала забезпечити стабільність системи гарантування вкладів через конвертацію поточних зобов'язань ФГВФО перед урядом та майбутніх процентних платежів в умовні зобов'язання. Заборгованість Фонду в частині, що відповідає нарахованим відсоткам за векселями, буде погашатися за рахунок коштів, стягнутих з колишніх власників та пов'язаних осіб банків, діяльність яких призвела до неплатоспроможності цих установ, а також за рахунок коштів, що надійдуть до Фонду як кредитора за виплачені ним гарантовані суми вкладникам.

Погашення заборгованості в частині номіналу векселів здійснюватиметься за рахунок накопичених надлишкових коштів Фонду гарантування вкладів, які перевищують суму, необхідну для виконання ним своїх функцій.

Підтриманий Радою сценарій дасть змогу перейти до підвищення суми гарантованих державою вкладів до 600 000 грн після здійснення реструктуризації зазначених боргових зобов'язань Фонду. Для імплементації цієї рекомендації необхідно внести відповідні зміни до законодавства.

Щоб не пропустити інформацію про прийняття змін до законодавства по вашій темі - встановіть їх на контроль в LIGA360. Щойно вони вступлять в силу - ви автоматично отримаєте сповіщення. Ці та інші можливості доступні бухгалтеру в LIGA360. Спробуйте зараз - замовляйте тестовий доступ.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини