Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Для аграріїв запровадять страхування від наслідків засухи — Мінекономіки

9 вересня 2020, 09:10
584
0
Реклама

Заступник міністра з розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький в інтерв'ю Аgroportal.com розповів про плани про запровадження агрострахування від засухи.

За його словами, щоб допомогти аграріям проходити складні періоди, є два інструменти - кредитування і агрострахування: "Скористатися останнім можна буде не раніше наступного року, адже спочатку треба укласти угоди, і тоді в разі страхового випадку цей інструмент спрацює. Окрім того, недостатньо просто впровадити інструмент, треба розвивати культуру його застосування, покращувати комунікацію, взаємовідносини між фермером та страхувальником. Це довгостроковий інструмент зниження ризиків".

"Для старту програми ми маємо 15 страхових компаній. Вони пропонують свої продукти, а фермер обирає найкращі, на його думку, оплачує та отримує до 50% компенсації вартості від держави. Якщо трапляється форс-мажор - компенсацію проводить страхова компанія", -- зауважив Т. Висоцький.

Більше інформації про те, як бізнесу попередити наслідки кризової ситуації вже сьогодні, отримуйте у системах ЛІГА:ЗАКОН. Спробуйте тестовий доступ до систем ЛІГА:ЗАКОН, об'єктивно оцінюйте будь-яку ситуацію та приймайте зважені рішення вже сьогодні.

Також радомо ознайомитися зі статтями видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН:

- "Робочий час в агросекторі: розгадуємо ребуси";

- "Земельний і єдиний податок для платника четвертої групи: облікові нюанси".

Для отримання доступу до професійної аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН, інших документів та інструментів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН поспішіть скористатися ТЕСТОВИМ доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини