Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Бюджетникам "карантинну" доплату повинні виплачувати понад розмір мінзарплати — Мінекономіки

16 вересня 2020, 14:00
3479
0
Реклама

На період карантину працівникам надавачів соціальних послуг державного/комунального сектору, які безпосередньо надають соціальні послуги за місцем проживання/перебування їх отримувачів (вдома), здійснюють доплату у граничному розмірі до 100% зарплати (грошового забезпечення). Вона встановлена п. 3 постанови КМУ від 29.04.2020 р. № 375.

Мінекономіки у листі від 21.08.2020 р. № 3511-06/51836-07 переконує, що цю доплату відносять до додаткової зарплати, як винагороду за особливі умови праці, та встановлюють пропорційно відпрацьованому часу в умовах, зазначених в п. 1 постанови № 375. Ця доплата обов'язкова.

А у випадку, коли працівникам встановлена доплата відповідно до постанови № 375, яка по своїй суті є доплатою за роботу в несприятливих умовах праці та підвищеного ризику для здоров'я, така доплата має виплачуватись понад розмір мінімальної зарплати.

Також читайте статті видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН:

- "Різні режими роботи: визначаємо гарантований розмір мінзарплати";

- "Доплата при застосуванні підсумованого обліку робочого часу".

Для отримання доступу до професійної аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН, іншим документам та інструментам інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН поспішайте скористатися тестовим доступом і оцініть зручність та швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини