Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зарплата педагогів зросте на третину — міністр фінансів

15 вересня 2020, 11:25
1657
0
Реклама

У сфері освіти передбачається зростання заробітних плат у зв'язку зі зростанням мінімальної заробітної плати. Про це на пресконференції 14 вересня сказав міністр фінансів Сергій Марченко, повідомляє Укрінформ.

"У сфері освіти передбачається зростання заробітних плат в першу чергу освітян у зв'язку зі зростанням мінімальної заробітної плати, на 30%. Зокрема передбачено також відновлення програм підтримки “Нова українська школа", - сказав С. Марченко.

У проєкті держбюджету обсяг фінансування сфери освіти передбачається на рівні 173,8 млрд грн. Зокрема, освітня субвенція на виплати зарплат для понад 400 тис. вчителів в проєкті бюджету 2021 передбачена у сумі 123,7 млрд грн. Видатки на вищу освіту пропонуються на рівні 49,2 млрд грн.

Також в проєкті бюджету пропонується виділити на підтримку Нової української школи 1,4 млрд грн. На будівництво, ремонт та реконструкцію 300 шкіл планується передбачити 1 млрд грн.

Також в проєкті бюджету для виплати академічних стипендій для 180 тис. стипендіатів закладено 4,5 млрд грн. Окрім цього на забезпечення інклюзивної освіти для 30 тис. учнів пропонується виділити 0,5 млрд грн.

Щоб не пропустити інформацію про прийняття змін до законодавства по вашій темі - встановіть їх на контроль в LIGA360. Щойно вони вступлять в силу - ви автоматично отримаєте сповіщення. Ці та інші можливості доступні бухгалтеру в LIGA360. Спробуйте зараз - замовляйте тестовий доступ.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини